Miltä kuulostaisi vaivattomampi, turvallisempi ja energiatehokkaampi asuminen?

Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Haluaisitko talosi näyttävän asutulta myös poissa ollessasi, vai haaveiletko kenties automaattisesti illan hämärtyessä syttyvistä ulkovaloista? Vastaus kaikkiin näihin on ABB-free@home -kodinohjausjärjestelmä. Sen avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, kaihtimia, pistorasioita ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi. Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset vievät kotisi kohti uudenlaista asumismukavuutta sekä entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.

Uudenlaista asumismukavuutta

Kodinohjausjärjestelmällä mukautat kotisi toiminnot kunkin huoneen tarpeisiin ja tilanteeseen sopiviksi. Yhdellä painalluksella voit ohjata koko kotisi sopivaan tilaan esimerkiksi herätessäsi aamulla, saapuessasi kotiin tai lomalle lähtiessäsi. Voit luoda yksilöllistä tunnelmaa juhliin tai elokuvailtoihin kodinohjausjärjestelmään liitettyjen Philips HUE -valojen ja DALI-valaisimien ohjauksen avulla. Kodinohjausjärjestelmän käyttö ja tilanteiden kutsuminen onnistuu kodin painikkeiden ja kosketusnäyttöjen lisäksi myös pilvipohjaisella Amazon Alexa -puheohjauksella sekä uudella, palkitun käyttäjäkokemuksen tarjoavalla ABB-free@home Next -mobiilisovelluksella. Voit tarkistaa vapaa-ajan asuntosi tilannetiedot ja ohjata toimintoja kätevästi mobiililaitteeltasi myös kotoa käsin. Illan tullen sinun ei siis tarvitse nousta sängystä varmistaaksesi, että kaikki kotisi valot ja kodinkoneet ovat poissa päältä, vaan voit ohjata kotisi yö-tilaan helposti puheohjauksen tai mobiililaitteesi avulla.

Karsi turha energiankulutusta

Aktivoimalla ”poissa”-tilanteen kotoa lähtiessäsi sammutat kaikki turhat valot ja lasket huoneiston lämpötilaa poissaolon ajaksi. Niin ulko- kuin sisävalojakin voidaan ohjata liikkeen tai läsnäolon perusteella tai ne voidaan ajastaa päivän, kellonajan sekä auringon liikkeiden mukaan. Kodinohjausjärjestelmän avulla myös lämmitys on mahdollista mukauttaa asukkaiden todellisten tarpeiden ja päivärytmin mukaan ja säästää kustannuksissa silloin kun lämmitystä ei tarvita. Kesällä voit ehkäistä ylilämpöä sääasemalla automatisoitujen verhojen ja kaihtimien avulla, ja talvella voit automatisoida auton lämmityksen sääaseman ilmoittaman ulkolämpötilan mukaan. Myös kodin ilmalämpöpumppu voidaan liittää kodinohjausjärjestelmään, mikä auttaa vähentämään lämmityksen energiakustannuksia.

Turvallisempi koti – vähemmän murheita

Voit liittää HomeConnect-kodinkoneet kodinohjausjärjestelmäsi kanssa ja tarkistaa niiden tilan mobiililaitteeltasi. Näin sinun ei tarvitse enää murehtia päälle jääneistä kodinkoneista. Kosteusvahti hälyttää ja katkaisee vedentulon, jos esimerkiksi tiskikone tai lämminvesivaraaja vuotaa. Ovipuhelimen avulla näet, kuka ovellasi on niin kotona kuin matkalla ollessasi. Jos esimerkiksi perheenjäsen on unohtanut avaimensa kotiin tai vieraat saapuvat yllättäen, voit avata heille oven mobiililaitteellasi vaikket olisi itse kotona. Ovipuhelimen kameratallenteiden ansiosta voit tarkistaa myös jälkeenpäin, kuka ovella on käynyt poissa ollessasi. Läsnäolon simulointi pitää kutsumattomat vieraat loitolla niin kotoa kuin vapaa-ajan asunnolta, talon näyttäessä asutulta myös tyhjillään ollessaan.

ABB-free@home – Kodin ja kiinteistön automaatio