Jätevesiviemärien ja salaojien kuntokartoitus kannattaa tehdä ajoissa

Täsmäkartoituksen avulla saadaan paitsi tietoja viemärien ja salaojien kunnosta, mutta myös paikattua mahdollisesti puutteellisia rakennetietoja.

Näin viemärien kuntotutkimus sujui Laajasalossa sijaitsevassa taloyhtiössä Capse Oy:n toimesta

Capse Oy suosittelee viemärien kuntotarkastusta 2‒10 vuoden välein, koska viemärit sakkaantuvat ja rasvoittuvat käytössä ajan myötä ja putkien seinämiin syntyy runsaastikin kovettumia. Kuntotarkastuksen yhteydessä viemärit huuhdellaan ja kuvataan.

Salaojien kuntotarkastusväli on 5‒10 vuotta. Tarkastuskäynnistä tehtävä yksilöity raportti antaa tietoa kiinteistön ylläpitäjille tehdä tarvittavia päätöksiä viemärien- ja salaojien elinkaaren jatkamiseksi.

Yleisesti selkeimmät merkit huonosti toimivista viemäreistä ovat pulputus ja hajuhaitat, mutta säännöllisellä huoltamisella niitä voidaan välttää, tukoksia ei synny ja vesivahinkojen mahdollisuus pystytään minimoimaan.

Miksi siis valita Capse Oy?

  • Capse Oy:llä on ainutlaatuinen palvelukokonaisuus. Asiantuntijat hoitavat projektin alusta loppuun luotettavasti ja raportoivat kaikkia asiaankuuluvia tahoja kattavasti.
  • Capse Oy:n asiantuntijoilla on yli 10 vuoden kokemus viemäreistä.
  • Capse Oy:llä on 24 h päivystys, joten apua voi pyytää ympäri vuorokauden.
Capsen asiantuntijat tekevät putkistolle kuntokartoituksen, joka raportoidaan selkeästi. Kuntokartoituksen perusteella voidaan määritellä tarvittavat korjaustoimenpiteet ja menetelmä, jolla mahdollinen saneeraus toteutetaan.

Miksi kuntokartoitus kannattaa tehdä nyt eikä myöhemmin?

  • Viemärien kunto mietityttää tai ne ovat yli 40 vuotta vanhoja
  • Viimeisestä kuvauksesta on kulunut yli 2 vuotta
  • Viemärit ovat jatkuvasti tukossa
  • Viemärit pulputtavat
  • Säännöllisillä huolloilla voi säästää ”pitkän pennin”!

Joskus putkiremontti saattaa myös yllättää asukkaat

Salaojajärjestelmien tarkastus kannattaa ottaa osaksi kiinteistön kevätpuuhia

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa monia varmasti mietityttää mitä kiinteistön ylläpitoa edistäviä toimintoja voidaan suorittaa?

Yllä esitellyn viemärien kuntokartoituksen lisäksi, on turvallista hoitaa myös salaojien ja salaojakaivojen kuvaus sekä kuntokartoitus. Salaojajärjestelmä tulisi muutenkin huoltaa ja puhdistaa perusteellisesti 5–10 vuoden välein, joten videokuvaus paljastaa välittömästi jo aiheutuneet tukoskohdat, kerääntyneen lietteen, kasvillisuuden, painautumat ja vauriot.
Videokuvauksella ja paikannuslaitteella selviää myös salaojakaivojen sijainti, salaojien kulkureitit ja niiden syvyys, mikäli kiinteistön omistajalla ei niistä ole täyttä varmuutta. Tarvittaessa salaojakaivot kaivetaan esiin. Putket voidaan myös huuhdella imupaineautolla sekä tyhjentää kaivot. Salaojatarkastuksesta tehtävä raportti antaa valmiuksia taloyhtiön päättäjille tehdä tarvittavia päätöksiä salaojien elinkaaren jatkamiseksi.