Näin vältät kiinteistön vesivahingon

Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esim. taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika ruveta valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.

Suunnittelun aloitus on aina se startti, joka tulee raamittamaan projektia. Olipa projekti mikä tahansa, olennaista on tiedon kerääminen ja yhdistäminen asiakkaan toiveisiin ja resursseihin. Ulkopuolisten toimijoiden osaamisen hyödyntäminen kartoituksessa ja teknisten asioiden selvittämisessä on tärkeä osa suunnitteluprosessia. Yhteistyökumppanien ja urakoitsijoiden valinta on myös oma prosessinsa, jotta projekti eri vaiheet voisivat onnistua riskittömästi ja turvallisesti.

Taloyhtiön hallituksessa olevien henkilöiden tulisi olla innokkaita keräämään informaatiota eri ratkaisumalleista ja toimintatavoista sekä kokemuksista myös muiden taloyhtiöiden osalta. Urakoitsijoiden teknisen osaamisen ja käytettävien komponenttien selvittäminen vaatii myös perehtymistä asiaan. Monen päättäjän mielessä painavat ekologisuus ja kotimaisuus, joten myös siihen joutuu ottamaan kantaa. Kaiken vaivan jälkeen moni päätös on jo helpompi.

Mikä putkisto kestää?
​​​​​​​Millä tekniikalla putkiremontti kannattaa tehdä?

Yleensä vaihtoehdot ovat perinteinen tapa, jossa vaihdetaan vanhojen tilalle uudet putket, sukittamalla olemassa olevat putket, tai perinteisen ja sukituksen yhdistelmä. Perinteinen menetelmä on toimiva, mikäli uudet putket ovat laadukkaita ja niiden vaihto on kohtuullisen helppo tehdä. Usein perinteisillä menetelmillä tehtyjen putkistojen elinkaarta lyhentävät korroosio, vanhemmalla tekniikalla valmistettujen muoviputkien lasittuminen ja tiivistevuodot.

Capse Oy:n kuvausosaston tekemissä kuntotutkimuksissa on havaittu, että sukitustekniikalla tehdyt putket säilyttävät pitkällä jänteellä ominaisuutensa erittäin hyvin. Sukitustekniikalla toteutettuna putkiston pinta on sileä ja liukas, eikä siihen tartu epäpuhtauksia, jotka voisivat aiheuttaa tukoksia. Yhtenäinen putki ilman saumakohtia on ihanneratkaisu. Elinkaaren kannalta sukitusmenetelmällä saneeratut putket tulevat säästämään ylläpitokustannuksia pitkällä jänteellä.

Valurautapystyviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.
Valurautavaakaviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.
Sukitettu pohjaviemäri moitteettomassa kunnossa, ikä 15 vuotta.

Kotimaista sukitusosaamista kotimaisilla tuotteilla

Suomalaiset ovat jatkuvasti tietoisempia siitä, millaisia valintoja he kulutuspäätöksillään tekevät. Tuotteiden eettisyys, alkuperä ja esimerkiksi juuri suomalaisia työllistävät vaikutukset ovat päivittäin yhä useamman kuluttajan mielissä. Näinä poikkeuksellisina aikoina kotimaisten palveluiden käytöstä on tullut entistä tärkeämpää – näin tekemällä tuet suomalaista työtä ja luot hyvinvointia koko yhteiskunnallemme.

Capse Oy:n käyttämät sukitusmateriaalit ovat kotimaista laatua. Sukitussukan valmistuksessa on huomioitu ekologisuus. Sukkamateriaalissa käytettävä kalvo on valmistettu kierrätettävästä muovista. Sujutussukat sekä haaravahvikkeet valmistetaan Boldan Oy:n tuotantolaitoksissa Rajamäellä sekä Korialla ja sukitusepoksit Teknoksen Pitäjänmäen tehtailla. 

Kaikki palvelut samalta toimijalta

Viemärien ja jätevesipumppaamoiden ylläpidon ja saneerauksien osalta Capse:n elinkaariketju on kattava. Capse Oy tarjoaa kiinteistön omistajille ja ylläpitäjille täyden palvelukokonaisuuden käyttöönsä. Palvelut kattaa salaojien ja viemärien kuvaukset, huuhtelut, kaivojen tyhjennykset, sukitukset sekä pumppaamojen 24/7 päivystyspalvelun, pumppaamosaneeraukset ja -tarkastukset. Isojen kiinteistöjen riskinhallinnan kannalta Capsen kattava materiaali- ja pumppuvarasto mahdollistaa, että huollot hoituvat tehokkaasti.