RRmessut_2023_1918x510

Esiintyjät

Rakentaja.fi haluaa tarjota messukävijöille laadukasta ja mielenkiintoista messuohjelmaa. Mukana on mm. eri alojen asiantuntijapuheenvuoroja rakentamiseen liittyen, remonttivinkkejä, tietoa rakentamisen kustannuksista, energianeuvontaa, ohjeita kotipuutarhan perustamiseen sekä työnäytöksiä. Hyödynnä RR-messujen ohjelmalavan tarjonta ja tule hakemaan lisätietoa sekä inspiroitumaan. Ohjelma sisältyy messulipun hintaan.

Katso tarkempi päiväkohtainen ohjelma täältä.

Kuvassa paneeliskeskustelun osallistujien kasvokuvat

© Rakentaja / Jaakko Kangas

Perjantai 27.1.2023 | klo 14.00 - 15.00

Paneelikeskustelu | "Miten rakennetaan viihtyisää ympäristöä?"

Miksi aina rakennetaan samanlaisia laatikoita? Kuka määrittää, mikä on viihtyisää asumista? Paneelikeskustelu tulevaisuuden kaupunkirakentamisesta. Panelisteina:

  • Marjo Uotila, puheenjohtaja, Intbau Finland Ry
  • Henri Raitio, arkkitehti SAFA
  • Martti Kojola, rakennuttajapäällikkö, Polartech PM
  • Keskustelun moderaattorina toimii arkkitehti Samppa Lappalainen
Kuvassa Samppa Lappalainen nojaa talon seinään

© Jaakko Kangas

Perjantai 27.1.2023 | klo 16.30 - 17.30

Samppa Lappalainen | ”Arkkitehdin neuvot parempaan taloprojektiin”

Mitä kaikkea arkkitehti voi antaa omakotiprojektiin? Hyvä arkkitehti toimii unelmiesi tulkkina, mutta budjettisi raameissa, jalostaa ideoitasi tavalla josta et osannut haaveilla ja kääntää nämä vielä kielelle, jota viranomaiset, rakentajat, muut suunnittelijat ja eri tuotteiden toimittajat ymmärtävät. Entä onko arkkitehdin palkkaaminen kallista vai säästääkö se itse asiassa lopulta sekä rahaa että aikaa?

Ilmasto- ja luontokriisien vaikutus rakentamisen megatrendeihin vuonna 2023. Rakentamisen ja rakennusten päästöt ovat lähes puolet maapallon hiilidioksidipäästöistä - miten rakentavan ja remontoivan maailman tulisi huomioida tämä?

Samppa Lappalainen on JKMM Arkkitehtien toimitusjohtaja, arkkitehti sekä Grand Designs Suomi -ohjelman juontaja. Lue lisää: Samppa Lappalainen

Kuvassa perttu sirviön kasvokuva

Lauantai 28.1.2023 | klo 12.00 - 13.00

Perttu Sirviö | "Kylpyhuoneen ja saunan remontit"

Pitkään rakennusalallakin toimineen Perttu Sirviön eli Remonttipiiskurin luennolla käydään läpi kylpyhuone- ja saunaremontin tärkeitä kohtia sekä, mitä pitää ottaa huomioon märkätiloja remontoitaessa. Perttu keskustelee yleisön kanssa aiheesta ja ottaa vastaan yleisön kysymyksiä koko luennon ajan.

Tule kysymään saunan ja pesuhuoneen remontista!

Perttu Sirviö on tuttu monista tv-ohjelmista, kuten Remonttipiiskuri. Asiantuntevana remonttimiehenä Perttu laittaa ohjelmassa paikat kuntoon. Perttu Sirviö on ollut myös Paras esiintyjä ehdokkaana Kultainen Venla -gaalassa 2018.

Lähikuvassa natalia salmela punaisen seinän edessä

© Natalia Salmela / Janita Autio

Lauantai 28.1.2023 | klo 15.00 - 16.00

Natalia Salmela | ”Remontoinnin kustannukset - Kuinka paljon maksaa remontoida 200-neliöinen talo”

Oma koti kullan kallis - kirjaimellisestiko?

Asuntosijoittaja ja vaikuttaja Nata Salmela kertoo puheenvuorossaan 70-luvun taloremontistaan ja paljastaa numerot remontin taustalla. Mistä rakentamisessa voi säästää ja mihin kannattaa panostaa? Tarkan markan pyörittäjänä tunnettu Nata piti kirjaa jokaisesta kipsilevyostoksestaan puolen vuoden ajan ja esittelee puheenvuorossaan remonttibudjetin sekä jakaa omia vinkkejään.

Natalia Salmela on yrittäjä, some- ja podcast-vaikuttaja ja asuntosijoittaja. Salmelan WTD on useilla alan palkinnoilla noteerattu blogi. Lue lisää: wtd.fi

Lähikuva Kati jukaraisen kasvoista

© Versoileva

Sunnuntai 29.1.2023 | klo 12.30 - 13.30

Kati Jukarainen | ”Puutarhan perustaminen”

Miten oma puutarha perustetaan? Mistä tulee aloittaa ja mitkä ovat tärkeimmät asiat, jotka on hyvä ottaa huomioon? Katin neuvoilla valitset puutarhasi paikan oikein, miten luot hyvän perustan kasvupaikoille, mitä lajikkeita valita ja kuinka teet siitä helppohoitoisen.

Ota haltuun puutarhan suunnittelun alkeet maisemasuunnittelija Kati Jukaraisen johdolla. Luennolla sukelletaan kasvien ja rakenteiden ihmeelliseen maailmaan ja käydään läpi, miten osista sidotaan toimiva kokonaisuus.

Kati Jukarainen on pihasuunnittelija, kirjailija ja puutarhatoimittaja. Hän on ollut mukana myös mm. Suomen kaunein piha ja Huvila & Huussi – TV-ohjelmissa. Lue lisää: Kati Jukarainen

Huippukokki Harri Syrjänen ja bloggaaja Nata Samlela kuvassa vierekkäin

© Rakentaja

Sunnuntaina 29.1.2023 | klo 14.30 - 15.30

Live-podcast: Harri Syrjänen ja Nata Salmela | "Huippukokin unelmien keittiö - Suunnittelusta toteutukseen"

TV-kokki Harri Syrjänen ja bloggaaja Nata Salmela vaihtavat essut työhousuihin ja paneutuvat yhteiseen intohimoonsa, ruoanlaittoon, työkalunaan iskuporakone fileerausveitsen sijaan. Millaisista elementeistä kestävä keittiö syntyy? Entä paljonko pitää varata budjettia kodinkoneisiin? Live-podissa kuullaan kokemuksia pieleen menneistä keittiöratkaisuista ja jaetaan vinkkejä onnistuneisiin.

Livepodcastin jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tavata Harri Syrjästä ja Natalia Salmelaa.

Harri Syrjänen on yksi Suomen tunnetuimmista kokeista, joka on tehnyt pitkän uran eri huippuravintoloissa. Hänet muistetaan myös mm. "Kokkisota" ja "Soppamies" TV-ohjelmista. Nykyään Harri on siirtynyt food stylingin, tuotekehityksen ja konsultoinnin puolelle sekä vetää suosittuja kokkikouluja. Lue lisää: Harri Syrjänen & Instagram @harrisyrjanen