Kaukolämmön rinnalle asennettava hybridiratkaisu tuo ekologista säästöä lämmityslaskuun

Uusi tehokas hybridijärjestelmä NIBE airHEAT tuo ympäristöystävällistä säästöä kaukolämpötalon lämmityskuluihin, sillä se hyödyntää rakennuksen lämmittämisessä ulkoilman uusiutuvaa lämpöenergiaa kaikkina vuodenaikoina.

NIBE airHEAT sopii sekä uusiin että vanhoihin rivitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kokonaisuus sisältää samalta toimittajalta tulevat ilma-vesilämpöpumput, kaukolämmönjakokeskuksen ja älykkään ohjauksen.

Pohjolan oloihin suunnitellut invertterikäyttöiset ilma-vesilämpöpumput tuottavat tasaisesti energiaa jopa -25 °C:een saakka, ja kaukolämpö varmistaa miellyttävät lämpötilat ympäri vuoden. Älykäs automatiikka parantaa asumismukavuutta, optimoi energiankäyttöä sekä välttää huoneistojen ylilämmittämistä.

NIBE airHEAT -järjestelmän toimitussisältö:
NIBE F2120 -ilma-vesilämpöpumput
– Cetetherm-kaukolämmönjakokeskus
– myUplink-etähallintapalvelu (LIGHT-paketti)
– Talotohtori-ohjelmisto etäkäytöllä (PRO- ja PRO PLUS -paketit)

NIBE airHEATin avulla taloyhtiö voi säästää lämmityskustannuksista jopa noin 25 prosenttia vuodessa. Säästöjen suuruus riippuu mm. rakennuksen koosta, kaukolämmön hinnoittelusta ja muista energiatehokkuuden parannustoimenpiteistä, kuten eristyksen lisäämisestä sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta ja puhdistuksesta.

Tehokkaat ilma-vesilämpöpumput säästävät rakennuksen lämmityskustannuksia, mutta investointi pysyy kohtuullisena, sillä porakaivoja ei tarvita. Valmiiksi mietitty järjestelmäkokonaisuus on myös nopea ja helppo asentaa.

Heti suunnitteluvaiheen alussa kannattaa olla yhteydessä NIBEn projektimyyntiin projekti@nibe.fi, niin hanke lähtee etenemään sujuvasti.

Muista! Taloyhtiö voi hakea asuinrakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen ARA:n myöntämää energia-avustusta.

Ota yhteyttä projekti@nibe.fi.