Veikeyttä pihaan pihakivillä: näin onnistut pihakiveyksen asennuksessa

Oletko sinäkin kyllästynyt siihen, että kaikki kura kulkeutuu kenkien mukana sisätiloihin? Näyttääkö piha viimeistelemättömältä ja onko pihasi varmasti helppohoitoinen? Mitä kuulostaisi, jos päällystäisit pihan kauniilla pihakivillä ja saisit siitä toiminnallisesti tehokkaan ja helppokulkuisen? Oli toiveesi pihakivien suhteen millainen tahansa, saattaa ratkaisu sinunkin pihaasi löytyä Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n valikoimista. 

Pihakiveyksen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon kaikki tarpeet ja toiminnot, mitä pihakiveyksen päällekin ollaan tuomassa esim. lasten leikkipaikoiksi.

Valikoimista löytyy erilaisia värejä, muotoja ja ladontoja, joilla saadaan mm. hallittua tontilla syntyviä hulevesia vaikuttamalla niiden määrään ja laatuun – tyylikkyyttä ja leikkisyyttä unohtamatta. Pihakiveysten avulla voidaan esimerkiksi minimoida tontilta pois johdettavien hulevesien määrää imeyttämällä ne tontin maaperään.

Yhä useampi haluaa pihaansa betonisia pihakiviä ja erilaisia betonilaattoja. Betoniset pihakivet ja -laatat ovat helposti asennettavia, helppohoitoisia, viimeistelevät pihan kuin pihan ja parhaassa tapauksessa pihakivillä viimeistelty piha nostaa koko kiinteistön arvoa.

Mikä tahansa suunnitelma onkaan pihakivien suhteen, pitää muistaa, että pohjatyöt pitää tehdä huolellisesti ja suunnitelmallisesti hyvillä tuotteilla. Varsinkin savimaa on korvattava hiekka- tai sorapitoisella maa-aineksella, tai jopa molempien sekoituksella. Tunnista siis maaperän laatu kun ryhdyt pohjatöihin ja huolehdi ettei se pääse routimaan. Routimisen estoon on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Helpoimmalla pääsee, kun maaperä on hyvin vettä läpäisevää ja routimatonta, hiekkapitoista maata. 

Pihakiveyksen pohjat pitää tehdä hyvin

Pihaa voi säväyttää erilaisilla pihakivivalinnoilla ja eri kokoisilla harkoilla

Rakennusbetoni ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä. Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Askelpolku 380 on veikeän näköinen.