Uhraa hetki aikaa kodin sähköistykselle

Useimmille meistä kodin lattialla lojuvat jatkojohdot, reistailevat valokytkimet, rikkinäiset pistorasiat ja pimeät nurkat ovat turhankin tuttuja. Mitä tehdä asialle?

Tee-se-itse -periaate ei päde sähköasennuksiin; maallikon tekemät viritelmät ovat paitsi laittomia myös hengenvaarallisia. Perheen ja kodin turvallisuudesta kannattaakin huolehtia antamalla sähköasennukset ammattilaisen tehtäväksi. Samalla kannattaa uhrata hetki ajattelemalla korjaamisen lisäksi kokonaisuutta – miten parantaa kodin toimivuutta ja viihtyisyyttä sähköistyksellä.

Sähköasentaja ideoi ja suunnittelee

Viisi vinkkiä sähkösuunnitteluun

  1. Teetä sähkösuunnitelma heti kun rakennus- tai remonttiprojektiin on päätetty ryhtyä. Vältyt jatkossa turhilta muutoksilta ja viivästyksiltä.
  2. Kartoita sähkön käyttötarpeet jokaisen perheenjäsenen näkökulmasta, näin tiedät missä ja millaiseen käyttöön sähköä kodissa tarvitaan.
  3. Valitse sähköasentajan kanssa energiatehokkaat, tämän päivän tekniikkaa edustavat sähköistysratkaisut. Parannat kotisi toimivuutta ja nostat sen arvoa.
  4. Hyvä suunnittelu ja sen mukaisesti toteutetut ratkaisut säästävät myös käyttökustannuksissa.
  5. Käytä aina asianmukaiset oikeudet omaavaa sähköistysalan ammattilaista ja tee kirjallinen sopimus työstä. Jätä tarvikehankinta ammattilaisen tehtäväksi.

STUL-takuu

Tuotteille ja asennukselle saa takuun, kun valitsee yhdessä sähköasentajan kanssa STUL-takuun piiriin kuuluvia ammattilaisvalikoiman laitteet ja tarvikkeet. STUL-takuu korvaa myös vian paikannuskustannukset, laitteen korjaamisen tai uuden asennuksen, jos laite joudutaan vaihtamaan tuotevian takia.


Oman alueen ammattitaitoinen sähkömies löytyy helposti Löydä sähkömies -hakupalvelusta.

Kissa tutkii pistorasiaa.

Tilaa tietopaketti sähköistyksestä kotiisi

Sähköala Koti on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja Löydä sähkömies -palvelun julkaisema tietopaketti kodin sähköistyksestä, sähköturvallisuudesta ja sähkötöiden tilaamisesta.

Lehden vuoden 2020 numerossa kerrotaan esimerkiksi sähköomavaraisesta omakotitalosta, aurinkosähköjärjestelmän hankinnasta, sähkövarastoista, sähköauton lataamisessa ja latauspisteiden suunnittelusta, valaistuksesta, valokuiduista ja sähköpyöräilyn mahdollisuuksista

Lue lehti verkossa: Sähköala Koti 2020 (löydäsähkömies.fi)