Katso Vilpen messutarjoukset >>

WIVE 100 KORVAUS­ILMAVENTTIILI­SARJA TERMOSTAATILLA

ECo125P/700 FLOW HUIPPUIMURI

VILPE ECo huippuimurin ohjaus tarpeenmukaiseen ilmanvaihtoon

Yrityksemme tarina alkoi innovaatiosta...

Yrityksemme tarina alkoi innovaatiosta. Eero Saikkonen työskenteli kesällä 1973 kattoasentajien työnjohtajana, kun hän alkoi miettiä ratkaisua käytännön ongelmaan. Kesä oli tuulinen ja asentajilla oli ongelmia saada bitumilla liimattu kattohuopa eristyksineen pysymään paikoillaan. Ongelmaa yritettiin ratkaista kiinnittämällä eristeet ruuveilla alustaansa. Ruuvien kannat tulivat kuitenkin huovasta läpi, kun katolla käveltiin. Eero kehitti ongelmaan uudenlaisen ratkaisun: muovikiinnikkeen, joka myötäili painoa. Yrityksemme perustettiin tämän kiinnikkeen ympärille. Siitä lähtien olemme olleet tuotekehityksen aallonharjalla ja haastaneet rakennusalaa uusilla innovaatioilla. Tänä päivänä monista näistä innovaatioista, kuten poistoputkista, huippuimureista ja tuuletuspaaluista, on tullut osa jokapäiväistä rakennustapaa.
 
Kun VILPE aloitti toimintansa, resurssit eivät vielä riittäneet oman tuotannon käynnistämiseen,
joten valmistus päätettiin ulkoistaa Lemminkäiselle. Kun oli aika perustaa oma tuotanto, Eerosta tuntui luontevalta rakentaa tehdas omalle kotiseudulle. Tehdas valmistui vuonna 1984 ja oli pinta-alaltaan 1200 neliömetriä. Tehdasta on laajennettu monta kertaa vuosien varrella. Tosi usein on tullut kysymyksiä Eerolle, että aikooko VILPE siirtää tehdastoimintansa halvempiin maihin. Vastaus on aina ollut vankka ei. Toivottavasti vuosien varrella tehdyt laajennukset vakuuttavat kysyjät, että VILPE on täällä jäädäkseen. Alun perin tehtaalla oli palkattua henkilökuntaa kuusi, kaksi koneenhoitajaa ja neljä pakkaajaa. Kun toiminta kasvoi, niin palkkasimme yhä enemmän työntekijöitä. Nyt Mustasaaren tehtaalla on yli 90 työntekijää ja koko konserni työllistää noin 150 henkilöä. Meillä on asiakkaita ympäri Eurooppaa ja liikevaihtomme on 20 miljoonaa.
 
VILPE®-brändi on turvallisen ja laadukkaan rakentamisen merkki. Tuotteemme parantavat asumisen laatua, varmistavat raikkaan sisäilman, vähentävät terveysriskejä ja pidentävät rakenteiden ikää. Olemme ylpeitä pystyessämme tarjoamaan laajan valikoiman tuotteita monissa eri väreissä ja kokoluokissa, mikä mahdollistaa tuotteidemme soveltuvuuden lähes kaikille rakennus- ja kattotyypeille. Suomessa suunnitellut tuotteet on kehitetty kestämään ankarimmatkin sääolosuhteet, ja me tarjoammekin 10 vuoden väritakuun kaikkiin tuotteisiimme.
 

WIVE 100 KORVAUS­ILMAVENTTIILI­SARJA TERMOSTAATILLA

VILPE WIVE -korvausilmaventtiili tuo raikasta ilmaa kohteeseen ehkäisten vedon tunnetta. Venttiili voidaan maalata tai tapetoida. Sopii kohteisiin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Venttiili asennetaan vanhan venttiilin tilalle tai kokonaan uudeksi korvausilmareitiksi. Seinän minimipaksuus on 255 mm. Sarjaan sisältyy ulkoseinälle asennettava VILPE Monitoimi-ulkosäleikkö. Venttiilin termostaatti on täysin auki, kun ulkolämpötila on +20 °C ja sulkeutuu, kun ulkolämpötila on -5 °C. Vaikka termostaatti sulkeutuu, ulkoilmaa pääsee kuitenkin virtaamaan kohteeseen. Venttiilin kannen sisäpuolella on kondensaatioeriste.

Mitat: Venttiili 100 x 100 mm. Läpimenoputkien yhteispituus 440 mm, Monitoimiulkosäleikkö 150 x 150 mm.Pakkauksen sisältö: Korvausilmaventtiili, suodatin, 3 kpl läpimenoputkia, VILPE Monitoimi-ulkosäleikkö, asennusohjeet. 

VILPE Wive -korvausilmaventtiili kohdistaa ilmavirran huoneen yläosaan, missä se sekoittuu lämpimän huoneilman kanssa vähentäen vedon tunnetta. Tuotteen voi asentaa vanhan venttiilin tilalle tai kokonaan uudeksi korvausilman reitiksi. Asentaminen on yksinkertaista, sillä mitään kytkentöjä ei vaadita. Tuotetta voidaan käyttää niin omakoti-, kerros- kuin rivitaloissa.

Termostaatilla varustettu venttiili sopii kohteisiin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Venttiili mukautuu ulkoilman lämpötilan mukaan, joten sitä ei tarvitse erikseen säätää. Venttiili ilman termostaattia sopii kohteisiin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto.

Korvausilmaventtiilin ulkonäkö on helposti muokattavissa kohteen ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. VILPE Wiven voi tapetoida tai maalata seinään sopivaksi tai jättää sellaisenaan näkyville – lopputulos on joka tapauksessa tyylikäs. VILPE Wive suodattaa tehokkaasti ulkoilman epäpuhtauksia ja esim. siitepölyä. Venttiilin suodattimen vaihto käy käden käänteessä ilman ruuvien irrotusta, eikä tuote tarvitse muita huoltoja. Tuotteeseen voi ostaa äänenvaimentimen. Venttiilissä on myös kondensaatiota ehkäisevä eristemateriaali. Sen voi sulkea kokonaan.

 

Kuvien tapetti on Boråstapeterin Nocturne 6331 ja sinisen maalin sävy on Tikkurilan V490.

ECo125P/700 FLOW HUIPPUIMURI

Koneellinen poistoilmanvaihto eri käyttökohteisiin. Energiaa säästävä tasavirtamoottorillinen huippuimuri uudella FLOW-sarjan hatulla. Ohjaus 0 – 10 V jännitteellä (säädin valitaan erikseen: moottorisäädin, ECo Ideal tai liesikupu). Imurissa ulkoinen huoltokytkin. Imurin lisäksi tarvitaan katteen mukaan valittava VILPE-kattoläpivienti.

Mitat: Kanavakoko Ø 125 mm, ulkomitta Ø 225 mm, korkeus kattopinnasta n. 700 mm.
Sisältö: Huippuimuri, kiinnitysruuvit, Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje.

VILPE® ECo-sarjan huippuimurit ovat tehokkaasti ohjattavia huippuimureita, joissa on tasavirtamoottori. Moottorin paremman hyötysuhteen ja optimoitavan ohjauksen ansiosta ECo-imuri kuluttaa merkittävästi vähemmän energiaa kuin vaihtovirtamoottorillinen imuri.

 

Aiemmista VILPE® -huippuimuriratkaisuista poiketen VILPE® ECo-huippuimureihin on liitettävissä portaaton etäohjaus, joka toimii vakiolla 0 – 10 V jänniteviestillä. Lisäksi ECo-huippuimurista on mahdollista saada tacho-ulostulosignaali, josta voidaan lukea moottorin pyörimisnopeus. Sen ansiosta ECo-huippuimurit voidaan liittää automaattisesti ohjautuvaan talotekniseen järjestelmään ja niitten toimintaa voidaan seurata ja ohjata keskusyksikön kautta. Tacho-signaalin pulssitieto voidaan muuttaa potentiaalivapaaksi kärkitiedoksi Eco Monitor -käyntivahdin avulla, mikä parantaa liitettävyyttä eri taloautomaatiojärjestelmiin. ECo110-mallit sopivat radonin poistoon tai eko-WC:n tuuletusimureiksi. Niissä moottorin pyörimisnopeutta ohjataan potentiometristä, joka on katolla huippuimurin hattuosassa sijaitsevassa kytkentäkotelossa. Eco110-huippuimureita ei voida ohjata ulkoisella säätimellä tai liittää taloautomaatiojärjestelmiin.

 

VILPE® ECo-huippuimurin puhaltimena on EC-tekniikkaan pohjautuva eli elektronisesti kommutoitu puhallin, jossa on harjaton DC-moottori. ECo-huippuimurit vastaavat kokonaisenergiankulutuksen vähentämisen haasteeseen säästämällä energiaa, sillä tasavirtamoottorin hyötysuhde on huomattavasti vaihtovirtamoottorin hyötysuhdetta parempi. Ilman kuljettamisen tehontarvelaskelmat osoittavat, että vaihtovirtamoottorilliseen huippuimuriin verrattuna VILPE® ECo-huippuimuri säästää energiaa käyttötarkoituksesta riippuen jopa 40-60 %.

 

VILPE® ECo-huippuimurit täyttävät ERP2015-direktiivin vaatimukset

 

VILPE ECo -huippuimurin ohjaus tarpeenmukaiseen ilmanvaihtoon

VILPEn ECo Ideal -huippuimurin ohjaus tarpeenmukaiseen ilmanvaihtoon on älykäs järjestelmä ilmanlaadun ylläpitämiseksi halutulla tasolla automaattisesti eli ilman, että ihmisen tarvitsee puuttua siihen järjestelmän ollessa käytössä. Ohjaus säätää tarvittavaa ilmanvaihtoa automaattisesti vallitsevan ilmanlaadun mukaan. Langattomasti toimivat anturit mittaavat ilman suhteellista kosteutta (RH) ja hiilidioksiditasoa (CO2) ja lähettävät niistä tietoa ohjausyksikölle. Ilmanvaihdon teho ohjautuu automaattisesti, mikä varmistaa hyvän ilmanlaadun ja sen, että ilmanvaihto ei kuluta yhtään ylimääräistä energiaa.

 

VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmän jälkiasentaminen on helppoa ja nopeaa. Langaton viestintätapa vähentää asennuksessa tarvittavien kaapelointien määrää. Mikäli rakennuksessa ovat kanavistot jo valmiina, järjestelmä ei edellytä uusien rakentamista, vaan kaikki rakenteet voidaan jättää ennalleen. Asennuksessa voidaan hyödyntää olemassa olevia kanavistoja ja ilmanvaihtohormeja. Ainoastaan VILPE® ECo Ideal -järjestelmän ohjausyksikkö (CU) ja VILPE® ECo -huippuimuri edellyttävät sähkökytkentöjä.

 

VILPE® ECo Ideal Wirelss on ihanteellinen ratkaisu, jos haluat muuttaa olemassa olevan painovoimaisen ilmanvaihtojärjestelmän mekaaniseksi ilmanvaihdoksi. VILPE® ECo Ideal Wireless on myös helppo ja edullinen tapa tehdä mekaanisesta ilmanvaihdosta tarpeen mukaan ohjautuva älykäs ilmanvaihtojärjestelmä, joka säästää energiaa ja rahaa. VILPE® ECo Ideal Wireless sopii sekä vanhoihin että uusiin rakennuksiin. Se on oivallinen vaihtoehto myös varastojen, autotallien ja ulkorakennusten ilmanvaihtoon.

 

Raikkaan tuloilman riittävyys tilassa varmistetaan seiniin asennettavien tuloilmaventtiilien ja huoneesta toiseen johtavien siirtoilmareittien avulla.

 

Pakkauksen sisältö: Käyttöpaneeli (UP), Ohjausyksikkö (CU), Kosteusanturi (RH), asennusohjeet.

Jätä yhteydenottopyyntö